Nosvinēti Sv.Hosemarijas svētki

Ar arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča aicinājumu Duc in altum 26.jūnijā nosvinēti Prelatūras Opus Dei dibinātāja Sv. Hosemarijas svētki. Svētku dievkalpojumu celebrēja Rīgas arhibīskaps, Prelatūras Opus Dei priesteri un vairāki Rīgas diacēzes priesteri. Pēc dievkalpojuma notika Sv. Hosemarijas relikviju pagodināšana, kam sekoja neformālas vakariņas Opus Dei jaunajā mītnē Āgenskalnā.

Dievkalpojums 26.jūnijā plkst.18:00 Sv.Jēkaba katedrālē pulcēja teju 120 dalībnieku. Svētku dievkalpojumu celebrēja v.e. arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs un Prelatūras Opus Dei priesteri Latvijā - Hosē Antonio un Alberts Sančess, kā arī Rīgas diacēzes priesteri - Māris Ozoliņš, Rihards Rasnacis un Mariušs Kempa.

Svinīgās svētās Mises sprediķī klātesošajiem bīskaps atgādināja, ka katrs kristietis ir aicināts kā dzirkstele kvēli iedegties un aizdedzināt citus, tajā pašā laikā neaizmirstot par līdzsvaru starp aktīvu personisko sabiedrisko darbību visos līmeņos un personisko garīgo dzīvi. Attiecībā uz pēdējo īpaši aicinot doties dziļumā jeb Duc in altum,t.i., rūpīgi ar dziļu lūgšanu un garīgo dzīvi kopt sevi, jo  efektīva un plaša apustuliskā darbība balstās tieši aktīvā lūgšanās dzīvē.

Ziedojumi dievkalpojuma laikā tika vākti Sv.Jēkaba katedrāles vajadzībām. Tāpat pie ieejas varēja iegādāties vairākas Sv. Hosemarijas grāmatas latviešu valodā, tostarp – Ceļš, Rožukronis, Krusta ceļs, Kad garām iet Kristus – kā arī dažādas Opus Dei dibinātāja svētbildes un lūgšanu kartītes. Tāpat svētku dievkalojumu kuplināja izcila ērģeļu mūzika un Sv.Jēkaba katedrāles solistu un koristu dziedājumi.

Mises beigās notika Sv. Hosemarijas relikviju pagodināšana, kam sekoja neformālas vakariņas Opus Dei jaunajā studentu kopmītnē Āgenskalnā (Baložu ielā 6, sk. www.agenskalns.lv). (1) Duc in altum – no latīņu val. – doties dziļumā