Noslēdzas diecēzes posms Marcelo Câmara beatifikācijas lietā

Sestdien, 6. aprīlī, notika svarīgs posms Marcelo Câmara beatifikācijas procesā. Līdz ar diecēzes posma noslēgumu dokumenti tiks nosūtīti Svēto lietu dikastērijā tālākai izpētei.

Simtiem cilvēku emocionāli pavadīja Dieva kalpa Marcelo Henrique Câmara beatifikācijas un kanonizācijas lietas arhidiecēzes posma svinīgo noslēguma sesiju, kas notika Florianopolisas Vissvētākās Jēzus Sirds draudzē. Noslēgumā tika svinēta Svētā Mise pateicībā par pēdējo gadu darbu un augļiem.

Pasākumu vadīja Florianopolisas arhibīskaps Vilsons Tadeu Žonks (Don Wilson Tadeu Jönck), kuram asistēja diecēzes postulators Vitors Fellers (Don Vitor Feller) un Romas fāzes postulators Paolo Vilotta (Paolo Vilotta).

Piedalījās arī Opus Dei reģionālais vikārs Brazīlijā, don Fábio Henrique Carvalheiro un don Flavio Sampaio de Paiva, kurš cieši pavadīja Marcelo.

Dons Flavio atcerējās, ka Marselinju mācīja visiem būt brāļiem: "Viņš mīlēja visus Emausā, kustībā, kurai viņš pievienojās, viņš ļoti mīlēja visus draudzē, kur vadīja katehēzes nodarbības un bija Svētās Komūnijas ekstraordinārais kalpotājs. Būdams virsstundas loceklis, viņš mīlēja ikvienu šajā garīgajā ģimenē. Viņš mācīja, ka harizmas Baznīcā viena otru papildina un papildina; mēs visi esam brāļi un māsas. Svētība vienmēr būs vienotības zīme Baznīcā."

Priesteris Fābio Karvalheiro uzsvēra lielo prieku un pievilkšanas spēku, kas rodas, kad cilvēki uzzina par Marselinju svēto dzīvi: "Mises laikā bija redzama tik daudzu jauniešu klātbūtne. Papildus Brazīlijai es dzirdēju par cilvēkiem, kas viņu godina un lūdz viņa aizbildniecību daudzās valstīs: Japānā, Austrālijā, Indijā, Dienvidāfrikā, Kenijā, Portugālē, Spānijā, Polijā, Vācijā, ASV, Meksikā, Čīlē, Argentīnā un citur. 

Tie ir cilvēki, kuri viņa dzīvē atklāj iespēju meklēt svētumu arī ikdienā: mācībās, darbā, interesē par kopējo labumu, vēlmē ar savu ticību inficēt draugus, iejūtībā pret vistrūcīgākajiem; īpašības, kas spīd Marselinju dzīvē," uzsver Opus Dei reģionālais vikārs.

Dons Fābio arī uzsvēra, cik skaisti bija redzēt, ka draudzes, harizmātiskās atjaunotnes, Emmaus, Opus Dei un dažādu baznīcas realitāšu pārstāvji svinēja kopībā. Šādā nozīmē "mēs visi ar prieku uzņemam Msgr. Vilsonu Jonu izplatīt Marselīno svēto dzīvi ar pārliecību, ka darīsim lielu labumu Baznīcai," viņš apliecināja.

"Kad Marselinju iepazinās ar Darbu, viņam jau bija intensīva ceļa trajektorija Baznīcā: Emausā, kur viņš 19 gadu vecumā piedzīvoja atgriešanos un veltīja sevi intensīvam apustulātam jauniešu vidū; šajā draudzē, kur viņš aktīvi iesaistījās katehēzes vadīšanā jauniešiem un pieaugušajiem. Atklājot savu aicinājumu meklēt svētumu darbā un ikdienas darbībā, Marselinju turpināja savu darbību draudzē; viņa vēlmi pēc svētuma un apustulisko dedzību Baznīcā stiprināja svētā Hosemarijas izplatītā vēsts, kā arī formācija un garīgā vadība, ko viņš saņēma Opus Dei līdz pat savām pēdējām dienām," noslēdza don Fābio.

Ceremonijā piedalījās arī daži bijušie Marcelo kolēģi, tieslietu ģenerālprokurors Fábio de Souza Trajano, tieslietu prokurors Andrē Ghiggi Caetano da Silva, tieslietu prokurore Márcia Aguiar Arend, tieslietu prokurore Marina Modesto Rebelo (GEAC valsts koordinatore), kas priecājās par iespēju Câmara kļūt par pirmo kanonizēto taisnīguma veicinātāju.

Prokurore Márcia Arend uzsvēra, ka "tā ir privilēģija būt par liecinieci Santa Katarīnas sabiedriskās kalpošanas locekļa beatifikācijas diecēzes posma noslēgumam". Marcelo piemērs meklēt svētumu savā prokurora darbā joprojām ir iedvesma kolēģiem, pat tiem, kuri nepiekrīt viņa ticībai.