Mons. Havjērs Ečevarrija, bīskaps un Opus Dei Prelāts, aizgājis mūžībā.

Romā, 2016.g. 12.decembrī plkst. 21.20, Gvadalupes Dievmātes svētkos, Mons. Havjērs Ečevarrija, bīskaps un otrais svētā Hosemarijas – Opus Dei dibinātāja pēctecis, aizgājis mūžībā.

Romā,

2016.g. 12.decembrī.

Šovakar plkst. 21.20, Gvadalupes Dievmātes svētkos, Mons. Havjērs Ečevarrija, bīskaps un otrais svētā Hosemarijas – Opus Dei dibinātāja pēctecis, aizgājis mūžībā. Prelatūras palīgvikārs Mons. Fernando Okariss (Fernando Ocáriz) viņam sniedza pēdējos sakramentus vēl šajā vakarā.

Opus Dei prelāts tika hospitalizēts 5. decembrī Romas klīnikā Campus Bio-Medico ar vieglu plaušu infekciju.

Mons. Ečevarrija saņēma antibiotikas, lai cīnītos pret infekciju. Klīniskā aina kļuva sarežģītāka pēdējo stundu laikā, izraisot elpošanas mazspēju, kas kļuva par nāves cēloni.

Kā paredzēts Prelatūras likumdošanā, Opus Dei vadību uzņemas palīgvikārs un ģenerālvikārs Mons. Fernando Okariss. Saskaņā ar Prelatūras statūtiem viņam mēneša laikā ir pienākums sasaukt vēlēšanu kongresu, lai ievēlētu jauno prelātu. Kongresam jānotiek 3 mēnešu laikā. Jaunievēlēto prelātu apstiprina Pāvests.

Mons. Fernando Okariss lūdzas par Prelāta dvēseli.

Prelāts nomira 84 gadu vecumā. Viņš ir dzimis Madridē 1932. gadā un šajā pat pilsētā iepazinās ar svēto Hosemariju, pie kura viņš strādāja kā viņa personīgais sekretārs no 1953. līdz 1975.gadam. Vēlāk viņš tika iecelts par Opus Dei ģenerālsekretāru. 1994. gadā viņš kļuva par Opus Dei prelātu. 1995. gada 6. janvārī viņš no Jāņa Pāvila II saņēma bīskapa ordināciju Svētā Pētera bazilikā.

Šajā lapā papildu informācija tiks sniegta tuvākajās stundās.