350 vēstules svētajam - Gvadalupes Ortizas de Landazuri vēstules Svētajam Hosemarijai Eskrīvam

Šie teksti, kas ņemti no Gvadalupes Ortizas de Landazuri vēstulēm, kuras viņa sūtīja svētajam Hosemarijai Eskrivā de Balagueram, ir fragmenti no sievietes dvēseles, kura zināja, kā atrast Dievu pasaules vidū. Gvadalupe saprata, ka šis svētdarīšanas ceļš caur profesiju un parastu dzīvi ir ceļš, uz kuru Dievs viņu aicināja, un tāpēc viņas vēstules ir liels palīgs ikvienam kristietim, kas vēlas mīlēt Kristu pasaules vidū.

Dārgais lasītāj,

Kad pēdējo reizi saņēmāt vēstuli no drauga? Iespējams, jūs vairāk esat pieraduši, ka jūsu cerības ir saistītas ar e-pasta iesūtni vai sociālo mediju iesūtni, nevis ar rokrakstā rakstītu vēstuli. Mums vairs nav nepieciešams atvērt aploksni vai izšķirt papīra lapu, lai izlasītu drauga pārliecinošus vārdus, ar vienkāršu klikšķi mums ir pieejama uzticība, kas pārvērsta pikseļos. Neatkarīgi no tā, vai uz papīra vai digitāli, vai esat kādreiz saņēmuši kāda cilvēka vārdus, kurš tekstā atstājis daļiņu savas dvēseles?

Šie teksti, kas ņemti no Gvadalupes Ortizas de Landazuri vēstulēm, kuras viņa sūtīja svētajam Hosemarijai Eskrivā de Balagueram, ir fragmenti no sievietes dvēseles, kura zināja, kā atrast Dievu pasaules vidū. Gvadalupe atver savu sirdi un dvēseli Opus Dei dibinātājam, Tēvam, kā viņa viņu vienmēr sauca. Tās ir vēstules, ko rakstījusi persona, kura bija pārliecināta, ka Debesis ir viņas liktenis un pasaule - viņas ceļš.

Kad 1944. gadā Gvadalupe, ķīmijas skolotāja, satikās ar svēto Hosemāriju, viņa atklāja, ka Dievs viņai piedāvā ceļu uz svētumu pasaules vidū, izmantojot viņas profesionālo darbu. Dažus mēnešus pēc šīs tikšanās viņa uzrakstīja viņam vēstuli ar virsrakstu "Tēvs", kā viņa to darīja arī turpmāk. Šī vēstule, kurā viņa lūdza svēto Hosemariju uzņemt Opus Dei, bija pirmā no 350 vēstulēm, ko Gvadalupe viņam nosūtīja. Saziņa sākās 1944. gada 19. martā un beidzās 1975. gada 22. jūnijā, četras dienas pirms svētā Hosemarijas nāves Romā.

Vairāk nekā trīs simti vēstuļu, tūkstošiem ar roku rakstītu vārdu, vēstules, kas uzticētas svētajam. Gvadalupe rakstīja svētajai Hosemarijai vairāk nekā trīsdesmit gadus, negaidot atbildi, jo viņa vēlējās atklāt savu dvēseli, parādīt to tādu, kāda tā ir, ar pilnīgu sirsnību un uzticību. Šīs vēstules ir viņas garīgās dzīves izplūdums, kas bieži vien dzima lūgšanu laikā: "Lūgšanās, tāpat kā vēstulēs, ko es tev rakstu, tāpat kā sarunās ar don Pedro, es atbrīvoju sevi no visa, kas mani uztrauc un no kā es nebaidos, bet no visa, kas man ir tev jāsaka.

"Es jūtos pietiekami viegla, lai uzņemtu visu, ko Kungs man uzliek " - vienā no tām no Meksikas atzīstas Gvadalupe. Šīs vēstules ir rakstītas ar dabiskumu, ar kādu meita raksta tēvam, un arī ar vienkāršību, ar kādu cilvēks ir dalījies šajās uzticēšanās lietās ar Dievu lūgšanā. Gvadalupa meklē gaismu un lūgšanu, kas ir saņēmusi no Dieva žēlastību, lai atvērtu jaunu svētuma ceļu pasaulē: "Es rakstu Tev, Tēvs, lai Tu, kā vienmēr, turpinātu padziļināti mani iepazīt, lai Tu man palīdzētu un uzticētu mani ".

Kopš pēdējās vēstules, ko Gvadalupe Ortiz de Landazuri rakstījaHosemarijai Eskrivā de Balagueram, ir pagājuši vairāk nekā 40 gadi, untikai tagad mēs varam pārliecināties, ka šajās vēstulēs ir atklājamsdārgums. No mūsu pozīcijas, kas laika gaitā ir paaugstināta, mēs tās lasām ar citu niansi: tie ir vārdi starp svētajiem. Svētā Hosemarijaskanonizācija 2002. gadā un Gvadalupes beatifikācija apstiprina,ka gaisma, ko Dievs uzticēja šim priesterim no Barbastro, nav domātatikai nelielai cilvēku grupai, bet visiem kristiešiem, kas dzīvovisdažādākajos cilvēciskos un profesionālos apstākļos.

Gvadalupe saprata, ka šis svētdarīšanas ceļš caur profesiju un parastu dzīvi ir ceļš, uz kuru Dievs viņu aicināja, un tāpēc viņas vēstules ir liels palīgs ikvienam kristietim, kas vēlas mīlēt Kristu pasaules vidū. Šajās vēstulēs Gvadalupa atklāj, kā viņa dzīvo aci pret aci ar Dievu savu ikdienas nodarbju vidū, un tāpēc šeit apkopotie fragmenti var būt noderīgi lūgšanai.

Lasot to, ko Gvadalupe rakstījusi ar savu rokrakstu, jūs sapratīsiet, ka svētie ir miesas un asiņu būtnes, un kopā ar viņu jūs tiksiet iedrošināti lūgtpalīdzību ceļā uz Debesīm.

Dārgais lasītāj, mēs dalāmies ar tevi šajā izlasē ar fragmentiem no Gvadalupes vēstulēm svētajai Hosemarijai cerībā, ka mēs, līdzīgi viņai, iemācīsimies atrast Dievu visparastākajos mūsu ikdienas dzīves apstākļos.